DULCEAŢĂ DE CĂPŞUNI. Două reţete simple de DULCEAŢĂ DE CĂPŞUNI

DULCEAŢĂ DE CĂPŞUNI. Bogate în antiooxidanţi, căpşunile sunt fructele care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică. Pentru că sezonul acestora este abia la început, mai jos puteţi citi 2 reţete simple pentru a prepara dulceaţa de căpşuni

DULCEAŢĂ DE CĂPŞUNI – Reţetă 1

DULCEAŢĂ DE CĂPŞUNI – INGREDIENTE:

● 4 kilograme de căpşuni

● 3, 5 kilograme de zahăr

● 4 lămâi potrivite cu coajă

DULCEAŢĂ DE CĂPŞUNI – MOD DE PREPARARE:

Căpşunile se spală bine şi se curaţă de codiţe.

Se aşează toate căpşunile curăţate într-un vas încăpător, cu fundul mai gros, potrivit pentru dulceaţă, şi se stropesc cu zeama de la 3 lămâi, apoi se pune tot zahărul şi lămâia rămasă tăiată în felii subţiri. Adăugarea feliilor de lămâie îi va da dulceţii de căpşuni un gust aparte.

După ce se lasă timp de câteva minute pentru ca zahărul şi sucul de lămâie să pătrundă puţin căpşunile, se pune vasul pe aragaz, la foc mic. În scurt timp, fructele vor pluti în siropul format.

Când începe dulceaţa să clocotească se va forma deasupra o spumă care trebuie să fie îndepărtată pe măsură ce se adună – în ea se concentrează impurităţile conţinute de zahăr.

După trecerea a 45-50 de minute de fierbere, se scoate pe o farfurie puţin sirop şi se verifică consistenţa acestuia. Dacă picăturile au un aspect de boabe de rouă şi nu se împrăştie pe farfurie, dulceaţa este gata.

În borcanele curate, uscate şi sterilizate se pune dulceaţa fierbinte şi se astupă gura borcanului imediat. Recipientele, în care a fost pusă dulceaţa de căpşuni, se întorc pentru 15 minute cu capacul în jos pentru a se crea vacuum, iar apoi se răstoarnă în poziţia normală şi se acoperă cu servete de bucătărie, pentru a se răci în timp mai îndelungat.

Sursă: Reţete ca la mama

DULCEAŢĂ DE CĂPŞUNI – Reţetă 2

DULCEAŢĂ DE CĂPŞUNI – INGREDIENTE:

● 3 kilograme de căpşuni

●1,2 kilograme zahăr

●1 lămâie

●100 mililitri de rom brun (opţional)

DULCEAŢĂ DE CĂPŞUNI – MOD DE PREPARARE:

Se spală bine căpşunile şi se îndepărtează codiţele.

Căpşunile se aşează într-un vas adânc, peste care se adaugă zahărul în straturi succesive. Apoi, vasul se introduce la rece timp de 12-24 de ore.

După ce timpul a expirat, fructele se separă de sucul rezultat. Apoi, se rade fin coaja de lămâie şi se stoarce lămâia. Atât sucul, cât şi coaja se adaugă peste sucul obţinut de la căpşuni şi se pune la fiert la foc mic. Fructele se ţin deoparte.

Se fierbe sucul fructelor timp de aproximativ 40 de minute, la foc mic, timp în care se amestecă constant, până se leagă. După ce timpul a expirat se adăugă fructele şi romul şi se mai lasă la fiert la foc mic încă 20 de minute.

După ce borcanele au fost încălzite în cuptor, se toarnă dulceaţa de căpşuni în borcane. Imediat după ce borcanele au fost sigilate, acestea se întoarc cu capul în jos şi se acoperă cu o pătură pentru a determina formarea vacuum-ului.

Sursă: Ceva bun

Distribuie mai departe pe:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte